PIKTORI NGA KOSOVA PUSHTON QENDRA BOTËRORE TË ARTIT SHEFQET AVDUSH EMINI

PIKTORI NGA KOSOVA PUSHTON QENDRA BOTËRORE TË ARTIT SHEFQET AVDUSH EMINI

Nga: Faruk Tasholli

Vetëm për pak muaj, piktori kosovar Shefqet Avdush Emini, me artin e tij, merr pjesë në tri qendra botërore të artit, pa llogaritur pjesën tjetër të ekspozitave të mëparshme.

Piktori kosovar me qëndrim në Holandë, Shefqet Avdush Emini, tashmë është bërë një krijues lëvizëz nëpër botë, qoftë me pjesëmarrje në ekspozita të rëndësishmë, qoftë me pjesëmarrje në juri profsionale apo edhe në qëndrime krijuese. Këtë funverë, ai ishte pjesëmarrës i simpoziumit tradicional të pikturës në Penza të Rusisë, ku nga 400 artistë konkurentë të 23 shtetevë, u pranuan 73 prej tyre. Pas kthimit nga ky simpozium i rëndësishëm ku marrin pjesë edhe strukturat e ndryshme politik e shtetërore, piktori ynë Shefqet Avdush Emini na deklaroi:

Une jam i ndarë shumë i kënaqur me organizimin ,kushtet e qëndrimit ,pritjen  e  tjera… Kam qene shum i lumtur, sepse puna ime artistike është vlerësuar shumë nga të gjithë. Respekti ka qenë vërtet  në nivel  të lartë… Kam pasur fatin që jam takuar me shumë  artistë të mëdhenj  dhe relacioni shoqëror e kulturor ka qenë shumë i miër në mes nesh. Kam krijuar një urë të re  me shumë vende të tjera të botës dhe  me artistë shumë të rëndësishëm e me struktura të ndryshme krijuese. Punën të cilën e kemi krijuar, ajo do të mbetet në koleksionin e simpoziumit e  nuk proferohet të bëhet biznis me të ! Unë vertet jam ndarë shumë i kënaqur në përgjithësi dhe do ë isha i lumtur po qe se me ftojnë prapë. Pas perfundimit të këtij simpoziumi në jemi në kontakt të përhershëm me shumë artistë  të vendeve të ndryshme të botës.Pas përfundimit të simpoziumit të Rusisë, kam vazhduar direkt fluturimin në Sarajevë, në Bosnje, në një simpozium tjetër. Aty jam takuar me disa shokë të tjerë ku jam njohur në simpoziumet e tjera  nëpër botë, por edhe aty kam krijuar shokë të tjerë. Për disa ditë kemi vizituar pjesë të ndryshme të Bosnjes. Po ashtu, sipas programit, kemi pikturuar dhe në fund, piktura e ime dhe e tre piktorëve të tjerë nga Turqia mbetën për ’’ Muzeun e Alija Izetbegoviqit’’. Ky ishte një satisfaksion për mua,  që puna ime, te mbetet edhe në atë muze të rëndësishëm në Bosnje.

Tani pritet të marr pjesë sërish në nëntor  në festivalin    e pikturës në Egjipt, ku kam marrë thirrje para një kohë të gjatë. Jam shumë i sigurtë qe edhe këtu do të ndahem shumë i kënaqur si herat e tjera… Egjipti tani më është bërë si shtëpi e dytë. Edhe këtu si në shumë vende të botës kam krijuar një rreth të gjerë të shoqërisë, dhe kujtimet e mia përherë janë shumë të mira

Shefqet Avdush Emini pranë pikturave të tij  në simpoziumin në Rusi ,2013

Piktura që është dedikuar Muzeut “Alija Izetbegovic’’, Sarajevë, 2013

Symposium in Istanbul, Turkey 2014

Artist: Shefqet Avdush Emini My ArtworkKy pershkrim i profesorit Holandez dhe kritikut te artit  eshte publikuar para 20 vitesh.

Views: 60

Comment

You need to be a member of OMTimes Writer's Community to add comments!

Join OMTimes Writer's Community

OM Times Magazine is a Holistic Green eZine with a Spiritual Self-growth Perspective for the Conscious Community.

Members


Forum

June 2020 Community Newsletter

Started by Omtimes Media. Last reply by Crystal Presence Jun 24. 3 Replies

January 2020 Newsletter and Roadmap

Started by Omtimes Media. Last reply by Anu Dayal-Gulati May 14. 7 Replies

Credibility and Reputation

Join our group of authors on Goodreads: http://ow.ly/tUyAM


Google+
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Blogarama - Spirituality Blogs
Follow me on Blogarama

Help Support Us In Our Work and Keep OM-Times Magazine Free For All!!!
Where to find us

Google+

Contextual Links

Free Web Directory - Add Your Link

The Little Web Directory
web-ref.org

mondotimes

Find Local News Worldwide

mediaowners

Who Owns The American Media

Follow Me on Pinterest
Merchant Processing Service
web directories
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!
PullDirectory.com - Add free links and articles.

Ciford Web Directory

alarmg4s
SubmissionMonster.com

© 2020   Created by Omtimes Media.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

Omtimes writer's community